Skip to content

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ​

Η σχέση κατασκήνωσης γονέων διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας της κατασκηνωτικής ζωής . Η τήρηση του κανονισμού λειτουργίας από όλους τους εμπλεκόμενους της κατασκηνωτικής κοινότητας (γονείς, παιδιά, στελέχη) συμβάλει στην ομαλή και ασφαλή διαμονή των κατασκηνωτών. ​

  1. Η κατασκήνωση δεν αποδέχεται συμπεριφορές σωματικής-λεκτικής βίας, σεξισμού, ρατσισμού, θρησκευτικών διακρίσεων και κάθε προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σε περίπτωση που ένας/μία κατασκηνωτής/τρια δεν μπορέσει να συμβαδίσει με την φιλοσοφία της κατασκήνωσης στα παραπάνω ζητήματα υπάρχει η πιθανότητα απομάκρυνσής του/της από την κατασκήνωση.
  2. Οι κατασκηνωτές οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις και την υλικοτεχνική δομή της κατασκήνωσης.
  3. Οι κατασκηνωτές οφείλουν να σέβονται τους κανονισμούς της κατασκήνωσης και τους εργαζόμενους.
  4. Οι μέρες και ώρες επισκεπτηρίου είναι κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 20:00. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν υπάρχει επισκεπτήριο.
  5. Η διαδικασία πρόωρης αποχώρησης των κατασκηνωτών δεν είναι εφικτή τις ώρες κοινής ησυχίας (15:00-17:00)
  6. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τους κατασκηνωτές πραγματοποιείται τις ώρες κοινής ησυχίας (15:00-17:00)
  7. Για την άδεια ή αποχώρηση ενός/μίας κατασκηνωτή/τριας είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία κηδεμόνα με επίδειξη εγγράφου ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Σε αντίθετη περίπτωση απαιτείται η προσκόμιση θεωρημένης εξουσιοδότησης υπογεγραμμένης από έναν από τους κηδεμόνες.
  8. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οικογενειακού κλωνισμού (διαζύγιο, διάσταση κτλ), και εφόσον υπάρχει έγγραφο που τεκμηριώνει την σχέση των κηδεμόνων με το παιδί, θα πρέπει να προσκομίζεται στην κατασκήνωση κατά την ημέρα άφιξης του κατασκηνωτή/τρια.
  9. Το επισκεπτήριο περιορίζεται στον χώρο του κυλικείου. Δεν επιτρέπεται η είσοδος των επισκεπτών στους χώρους διαμονής των κατασκηνωτών.
  10. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους χώρους της κατασκήνωσης.
  11. Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση μη συσκευασμένων τροφίμων στους χώρους διαμονής των κατασκηνωτών.
  12. Δεν συνιστάται στους κατασκηνωτές να έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα αξίας.
  13. Η κατασκήνωση δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς προσωπικών αντικειμένων των κατασκηνωτών.
  14. Δεν επιτρέπεται η είσοδος κατασκηνωτών και επισκεπτών που πάσχουν από μεταδοτικά ή ψυχονευρωτικά νοσήματα.
  15. Κάθε κατασκηνωτής/τρια πρέπει να συνοδεύεται από ιατρικό δελτίο συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον κηδεμόνα του/της.
  16. Σε περίπτωση που κατασκηνωτής/τρια ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή οι γονείς παραδίδουν στον ιατρό της κατασκήνωσης τα φάρμακα και τον ενημερώνουν σχετικά.
  17. Δεν επιτρέπεται η κατοχή φαρμακευτικών ή παραφαρμακευτικών σκευασμάτων στους χώρους διαμονής.
  18. Η είσοδος στην κατασκήνωση με ζώα συντροφιάς επιτρέπεται αρκεί οι ιδιοκτήτες να συμβαδίζουν με τους όρους που προβλέπει ο Νόμος Ν3170/2003. Ο ιδιοκτήτης καλείται να κρατάει το σκύλο δεμένο, να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αυτό και να συνοδεύεται με βιβλιάριο υγείας.