Skip to content

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η θάλασσα απέχει μόλις 50 μέτρα από την κατασκήνωση. Είμαστε κυριολεκτικά «δίπλα» στη θάλασσα!

Στην κατασκήνωση συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 – 16 ετών, που κατανέμονται σε ομάδες με βάση την ηλικία και το φύλο τους και κοιμούνται σε βαγόνια κατά ομάδα μαζί με τον ομαδάρχη τους. Σε κάθε βαγόνι μένουν 10-12 παιδιά.

Μπορείτε να δείτε τη λίστα ασφαλιστικών ταμείων που οποία καλύπτουν κατασκηνωτική δαπάνη ΕΔΩ. Αν δεν βρείτε το ταμείο σας μέσα στη λίστα αυτή τότε δυστυχώς ο ασφαλιστικός σας φορέας δεν θα καλύψει τα κατασκηνωτικά έξοδα του παιδιού σας.

Αν είστε χαμηλόμισθος ή άνεργος τότε ο ΟΑΕΔ δίνει την δυνατότητα 15νθημερης διαμονής στην κατασκήνωση μας. Για περισσότερες πληροφορίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά δείτε ΕΔΩ.

Αν ούτε ο ΟΑΕΔ αποτελεί λύση για εσάς τότε η κατασκήνωση μας μπορεί να σας παρέχει οικονομικά πακέτα αναλόγως με την κατασκηνωτική περίοδο που θα επιλέξετε. Καλέστε μας στο 2310 552522 για να ενημερωθείτε για τα πακέτα αυτά καθώς και για την πολιτική προκαταβολής και αποπληρωμής της κατασκήνωσης.

Ναι σε όλα. Για να γίνει κράτηση θέσης για το παιδί σας στην κατασκήνωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά. Θα μας βρείτε από τις 8.00-16.00 στο 2310 552522. Αν δεν κάνετε κράτηση θέσης τότε υπάρχει κίνδυνος να μην γνωρίζουμε για την εγγραφή σας στο ταμείο ή στον ΟΑΕΔ και να μην έχουμε κρατήσει κρεβατάκι για το παιδί.

Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Ακόμα κι αν έχετε κάνει κράτηση θέσης στην κατασκήνωση μας, είναι σημαντικό να προλάβετε την προθεσμία εγγραφών του ταμείου σας.

Στην Τσαφ Τσουφ τα παιδιά χωρίζονται ανά φύλο και αναλόγως με την ηλικίας τους. Για αυτό το λόγο εάν η διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη από 2 χρόνια τα παιδιά να μην μπορούν να είναι στο ίδιο βαγόνι. Όλες οι δραστηριότητες της Τσαφ Τσουφ είναι σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες που προκύπτουν ανάλογα με την ηλικία του κάθε κατασκηνωτή /τριας μας. Έτσι ένα μεγαλύτερο παιδί σε μια παρέα μικρών παιδιών (ή και το αντίθετο) θα επηρέαζε τη συνοχή και λειτουργία της ομάδας. Μην ξεχνάτε εξάλλου πως η κατασκήνωση είναι το ιδανικό μέρος για να κάνουμε νέους φίλους.

Η κατασκήνωση πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές. Οι εκδρομές αυτές ποικίλλουν και μπορούν να είναι: Επίσκεψη στο σπήλαιο του Μααρά (Αγγίτης) ή στο σπήλαιο της Αλιστράτης, Εκδρομή στη Waterland, Εκπαιδευτική επίσκεψη στους Φιλίππους κ.α.

Οι εκδρομές αυτές είναι προαιρετικές και υπάρχει επιπλέον κόστος το οποίο εξαρτάται από το κόστος μεταφοράς των παιδιών με λεωφορεία και το εισιτήριο εισόδου το οποίο μας παρέχεται με έκπτωση. Για τις τιμές των εκδρομών μπορείτε να ενημερωθείτε από τα γραφεία μας 2310 552522

Η κατασκήνωση μας διαθέτει τράπεζα! ναι καλά διαβάσατε. Η τράπεζα της Τσαφ Τσουφ και οι «τραπεζίτες» της είναι έτοιμοι για να σας βοηθήσουν να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό με το όνομα του παιδιού σας -κατασκηνωτή/τριας μας και να κρατήσει με ασφάλεια τα χρήματα του για όλη τη διάρκεια της διαμονής του στην κατασκήνωση. Μπορείτε να ορίσετε εσείς το ανώτατο χρηματικό όριο ανάληψης ανά ημέρα έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αρχίσει να κερνάει όλους τους φίλους του παγωτά.

Ποιος ο λόγος λοιπόν να έχει χρήματα μαζί του;

Η κατασκήνωση δεν επιτρέπει τα κινητά τηλέφωνα στο χώρο της. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε το τηλεφωνικό κέντρο για την επικοινωνία με το παιδί σας κατά τις ώρες επικοινωνίας. Έτσι, δεν διαταράσσεται το ημερήσιο πρόγραμμα ούτε η λειτουργία της ομάδας στην οποία θα ανήκει το παιδί σας. Επιπλέον δίνουμε την ευκαιρία να απολαύσει το παιχνίδι και την παρέα, χωρίς να απομονώνεται σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και social media. Παρόλα αυτά αν επιμένετε τότε θα πρέπει να γνωρίζετε κι εσείς κι ο/η κατασκηνωτής/τρια πως το φέρει με προσωπική ευθύνη και καμία περίπτωση η κατασκήνωση δεν φέρει ευθύνη για πιθανή απώλεια ή ζημία.


Εδώ θα χρειαστούμε την βοήθεια σας και την συνεργασία σας. Είναι φυσικό – ιδιαίτερα τα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά- να χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν γιατί τους λείπετε.

Για να περάσουν τα παιδιά ένα αξέχαστο καλοκαίρι χρειαζόμαστε και τη βοήθειά σας. Εμπιστευθείτε τη μακρόχρονη εμπειρία μας και ακολουθήστε τις απλές συμβουλές που σας δίνουμε έτσι ώστε τα παιδιά σας να περάσουν ευχάριστα και εσείς θα είστε ήσυχοι.

είναι σκόπιμο να μην τα επισκέπτεσθε ή να μη τηλεφωνείτε τις πρώτες μέρες. Μετά, όλα θα είναι ένα παιχνίδι. Η πολύ συχνή επικοινωνία αποσπά τα παιδιά από το πρόγραμμα και τις δραστηριότητές τους και δυσκολεύει την προσαρμογή τους
Αν είναι πολύ μεγάλη ανάγκη, πριν επικοινωνήσετε με το παιδί σας, επικοινωνήστε πρώτα με κάποιον υπεύθυνο της κατασκήνωσής μας, τον υπαρχηγό ή τον κοινοτάρχη. Ενημερώστε μας για τους προβληματισμούς σας και βοηθείστε μας να είμαστε κοντά στο παιδί σας για την ταχύτερη προσαρμογή του. Να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.


Τηλεφωνική επικοινωνία

Η κατασκήνωση μας διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο. Τηλεφωνώντας στο τηλέφωνο της κατασκήνωσης μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας με το βαγονάκι του παιδιού σας, αρκεί να γνωρίζετε το νούμερο του βαγονιού. Το ωράριο τηλεφωνικής επικοινωνίας είναι καθημερινά 15:00 – 17:00, όλες τις υπόλοιπες ώρες είναι δύσκολο να βρείτε τα παιδιά στα βαγόνια τους καθώς συμμετέχουν στις δραστηριότητες. Αν είναι κάτι επείγον και πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του εκτός ωραρίου, τότε ενημερώστε την γραμματεία μας.

Επισκεπτήριο

Το επισκεπτήριο στην κατασκήνωσης μας επιτρέπεται από το δεύτερο Σαββατοκύριακο της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου και μετά. Πραγματοποιείται στο χώρο του επισκεπτηρίου στην είσοδο της κατασκήνωσης. Η είσοδος των γονέων στην περιοχή διαμονής (χώρους των βαγονιών) των κατασκηνωτών δεν επιτρέπεται για λόγους σεβασμού στην ιδιωτικότητα του κάθε κατασκηνωτή/τρια και για την αρμονική λειτουργία του προγράμματος.

Παρακαλούμε σε οποιαδήποτε επίσκεψη σας για λόγους υγιεινής να μην φέρνετε στα παιδιά τρόφιμα. Σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο διοργανώνονται εκδηλώσεις για τους γονείς των κατασκηνωτών μας, σχεδιασμένες από τα ίδια τα παιδιά. Ενημερωθείτε για την μέρα αυτή από την γραμματεία μας.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε δικό σας μεταφορικό μέσο η κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ σας διευκολύνει την ημέρα έναρξης και λήξης κάθε κατασκηνωτικής περιόδου 22 ημερών. Από συγκεκριμένες πόλεις η μεταφορά των παιδιών, από και προς την κατασκήνωση, γίνεται με σύγχρονα λεωφορεία και συνοδούς από όλες τις πόλεις. Στο τόπο αναχώρησης και επιστροφής βρίσκονται εκπρόσωποι της κατασκήνωσης μας οι οποίοι επιμελούνται την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση όλων των κατασκηνωτών και είναι στη διάθεση σας να απαντήσουν οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε.

Για την Θεσσαλονίκη, χώρος συνάντησης είναι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, οδός Λαγκαδά Α’πύλη (εκκλησία Αγ. Βαρβάρας) ώρα αναχώρησης λεωφορείου 15:30.

Για τις υπόλοιπες πόλεις επικοινωνήστε με τα γραφεία μας.

Για την καλύτερη οργάνωση των δρομολογίων παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την επιθυμία σας να μετακινηθεί το παιδί σας από και προς την κατασκήνωση με τα δικά μας λεωφορεία, τουλάχιστον 5 ημέρες νωρίτερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι κατασκηνωτές έρχονται με δικά τους μεταφορικά μέσα, θα πρέπει βρίσκονται στην κατασκήνωση μετά τις 16:00 για καλύτερη διευκόλυνση στην τακτοποίησή τους.

Στην κατασκήνωση υπάρχουν πιστοποιημένοι ναυαγοσώστες, βοηθητικό προσωπικό και ειδικός εξοπλισμός εκμάθησης (σανίδες, σωσίβια κλπ).

Πισίνα Η πισίνα μας ανοίγει τις πόρτες της και πάλι με βάση την ηλικία των παιδιών. Οι μικρότερες ηλικίες απολαμβάνουν την βουτιά τους στο ρηχό κομμάτι της πισίνας όπου μπορούν ταυτόχρονα να πατάνε. Οι ναυαγοσώστες μας πραγματοποιούν καθημερινά ακαδημίες κολύμβησης στις οποίες τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο τους μπορούν αν μάθουν κολύμπι και τεχνικές κολύμβησης.

Θάλασσα Στη θάλασσα πραγματοποιείται από τους ομαδάρχες μας κλοιός σε σημείο όπου τα παιδιά μπορούν να πατάνε, εμποδίζοντας τα να κολυμπήσουν προς τα βαθειά. Στην ακτή υπάρχουν ναυαγοσώστες οι οποίοι επιβλέπουν το κολύμπι των κατασκηνωτών μας από διαφορετικά σημεία, ενώ ένας βρίσκεται ψηλά στον πύργο του ναυαγοσώστη για μία συνολική εικόνα. Τα παιδιά που δεν θέλουν να κολυμπήσουν άλλο μπορούν να ξεκουραστούν στα σκίαστρα μας, περιμένοντας την ομάδα τους να ολοκληρώσει το θαλάσσιο μπάνιο τους.

Η κατασκήνωση μας είναι πλήρως περιφραγμένη και διαθέτει 24ωρη φύλαξη.

Αν φέρετε εσείς το παιδί σας στην κατασκήνωση θα σας ζητηθεί κατά την άφιξης σας να συμπληρώσετε ένα ιατρικό δελτίο. Αν το παιδί έρθει με λεωφορεία της κατασκήνωσης τότε μπορείτε να παραδώσετε το ιατρικό δελτίο στον συνοδό – εκπρόσωπο της κατασκήνωσης.Κατεβάστε και συμπληρώστε το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ.

Το ιατρικό δελτίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Κάθε Ι.Δ. παραδίδετε στους ιατρούς της κατασκήνωσης και αυτός καταγράφει το ιστορικό κάθε κατασκηνωτή.

Εάν το παιδί σας ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, είτε είναι μικρής είτε μεγαλύτερης ηλικίας , θα πρέπει να παραδώσει τα φάρμακα του στο Ιατρείο. Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να παραδοθούν τα φάρμακα αφορούν την ασφάλεια όλων των κατασκηνωτών που διαμένουν μαζί με το παιδί που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, για την ασφαλή διατήρηση και συντήρηση των φαρμάκων σε ιδανικό για αυτά περιβάλλον (το Ιατρείο μας είναι πλήρως εξοπλισμένο) αλλά και καθώς με αυτό τον τρόπο οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό μας προσωπικό θα φροντίσουν να τηρείτε η φαρμακευτική αγωγή, υπενθυμίζοντας το παιδί για τις ώρες. Φυσικά μπορείτε να διατηρείτε τηλεφωνική επαφή με τους γιατρούς της κατασκήνωσής μας, ενώ θα ενημερώνεστε και από τους Υπαρχηγούς μας για την πορεία του παιδιού σας.

Κάθε ιδιαιτερότητα και διατροφική συνήθεια γίνεται απόλυτα σεβαστή από την κατασκήνωση μας είτε πρόκειται για ιατρικούς, θρησκευτικούς λόγους ή απλά λόγους πεποίθησης και επιλογής. Παρακαλούμε πολύ, ενημερώστε μας για κάθε ιδιαιτερότητα που πιστεύετε πως πρέπει να αναφερθεί. Μπορείτε να το σημειώσετε το στο Ιατρικό Δελτίο ή ενημερώστε κατ’ιδίαν τους Υπαρχηγούς μας στην κατασκήνωση κατά την άφιξη σας. ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης μας.

Η έξοδος στα επισκεπτήρια όπως επίσης και η αποχώρηση των παιδιών από την κατασκήνωση γίνεται μόνο από τους γονείς με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή από τρίτους με θεωρημένη επικυρωμένη εξουσιοδότηση από αστυνομική αρχή και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού (σε έκτακτες περιπτώσεις η εξουσιοδότηση μπορεί να αποσταλεί με FAX ή e-mail στη γραμματεία της κατασκήνωση).

Τα στελέχη της κατασκήνωσης επιλέγονται προσεκτικά μέσα από διαδικασίες προσωπικών συνεντεύξεων και αιτήσεων. Επιπλέον η κατασκήνωση πραγματοποιεί σεμινάρια για τους νέους ομαδάρχες/ισσες, ενώ έχει παράλληλα μια μεγάλη δεξαμενή στελεχών η οποία προκύπτει από την Σχολή Στελεχών.

Ο ομαδάρχης/ισσα είναι ο άνθρωπος που είναι όλο το 24ωρο τους κατασκηνωτές. Κοιμάται με τους κατασκηνωτές, τρώει μαζί τους, τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν και τους βοηθά στο να προσαρμοστούν στην κατασκήνωση και να ενταχθούν στην ομάδα.

Ο Κοινοτάρχης/ισσα είναι υπεύθυνος/η για 6 βαγόνια. Είναι ο άνθρωπος που υποστηρίζει τους ομαδάρχες και συντονίζει το καθημερινό πρόγραμμα, επιβλέπει τη σωστή λειτουργία του και επικοινωνεί με το Αρχηγείο.

Οι Υπαρχηγοί είναι έμπειρα στελέχη της Τσαφ Τσουφ που είναι κοντά στους κατασκηνωτές αλλά και τους γονείς! Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε επαφή με τους γονείς και είναι στη διάθεση τους να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει ή να συζητήσουν τον οποιοδήποτε προβληματισμό που μπορεί να έχουν.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;

Μη διστάσετε να μας καλέσετε για οποιαδήποτε απορία έχετε για την κατασκήνωση και τη λειτουργίας της. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε.