Skip to content

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η θάλασσα απέχει μόλις 50 μέτρα από την κατασκήνωση. 

Στην κατασκήνωση φιλοξενούνται αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-16 ετών.

Τα παιδιά στην κατασκήνωση κατανέμονται σε ομάδες με βάση την ηλικία και το φύλο τους και κοιμούνται σε ειδικά διαμορφωμένα βαγόνια. Σε κάθε βαγόνι κοιμούνται 10-12 παιδιά μαζί με τον ομαδάρχη/ισσα τους.

Τα παιδιά στην κατασκήνωση κατανέμονται σε ομάδες ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους. Γι’ αυτό το λόγο, εάν δύο παιδιά του ίδιου φύλου έχουν μεγαλύτερη διαφορά από 2 χρόνια, ενδέχεται να μην μπορούν να είναι στο ίδιο βαγόνι. Όλες οι δραστηριότητες της Τσαφ Τσουφ είναι σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες που προκύπτουν ανάλογα με την ηλικία του κάθε κατασκηνωτή /τριας μας. Έτσι ένα μεγαλύτερο παιδί σε μια παρέα μικρών παιδιών (ή και το αντίθετο) θα επηρέαζε τη συνοχή και λειτουργία της ομάδας. Μην ξεχνάτε εξάλλου πως η κατασκήνωση είναι το ιδανικό μέρος για να κάνουμε νέους φίλους.

Μπορείτε να δείτε όλους τους φορείς και τα ασφαλιστικά ταμεία που καλύπτουν δωρεάν την κατασκήνωση εδώ:

Τρόποι Φιλοξενίας

Για τους γονείς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ή στα ασφαλιστικά ταμεία, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα με ιδίους πόρους.  Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τις τιμές των κατασκηνωτικών προγραμμάτων.

Η Τσαφ Τσουφ πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές. Οι εκδρομές αυτές ποικίλλουν και μπορούν να είναι: Επίσκεψη στο σπήλαιο του Μααρά (Αγγίτης) ή στο σπήλαιο της Αλιστράτης, Εκδρομή στη Waterland, Εκπαιδευτική επίσκεψη στους Φιλίππους κ.α.

Οι εκδρομές αυτές είναι προαιρετικές και υπάρχει επιπλέον κόστος το οποίο εξαρτάται από το κόστος μεταφοράς των παιδιών με λεωφορεία και το εισιτήριο εισόδου το οποίο μας παρέχεται με έκπτωση.

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις εκδρομές στο αρχηγείο.

Στην κατασκήνωση λειτουργεί “Τράπεζα” στην οποία οι γονείς μπορούν να καταθέτουν με ασφάλεια το χαρτζιλίκι των παιδιών. Με αυτό το σύστημα οι κατασκηνωτές διαχειρίζονται τα χρήματά τους με ασφάλεια και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καθημερινά «ανάληψη» όσα τους επιτρέπεται από τους γονείς.

Καλό θα ήταν τα παιδιά να μην έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε το τηλεφωνικό κέντρο για την επικοινωνία με το παιδί σας κατά τις ώρες επικοινωνίας. Έτσι, δε διαταράσσεται το ημερήσιο πρόγραμμα ούτε η λειτουργία της ομάδας στην οποία θα ανήκει το παιδί σας. Επιπλέον δίνουμε την ευκαιρία να απολαύσει το παιχνίδι και την παρέα, χωρίς να απομονώνεται σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και social media. Παρόλα αυτά, αν επιλέξετε να έχει μαζί του κάτι από τα παραπάνω τότε θα πρέπει να γνωρίζετε κι εσείς κι ο/η κατασκηνωτής/τρια πως το φέρει με προσωπική ευθύνη και σε καμία περίπτωση η κατασκήνωση δεν φέρει ευθύνη για πιθανή απώλεια ή ζημία.

Επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους

Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τα παιδιά τους, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της κατασκήνωσης και επιλέγοντας να συνδεθούν με το αρχηγείο.  Το ωράριο επικοινωνίας είναι καθημερινά 15:00 – 17:00, μιας και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας τα παιδιά ακολουθούν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης συμμετέχοντας στις οργανωμένες δραστηριότητες. Σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης επικοινωνίας με τους κατασκηνωτές μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το αρχηγείο και τα στελέχη μας θα φροντίσουν να σας φέρουν σε επαφή με το παιδί σας.

Επικοινωνία παιδιών με τους γονείς τους

Τα παιδιά μπορούν να επικοινωνούν απεριόριστα με τους γονείς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα του αρχηγείου, σεβόμενα πάντα το χρόνο επικοινωνίας και των υπόλοιπων παιδιών με τους γονείς τους. Η επικοινωνία μαζί σας μπορεί να γίνεται και με τη χρήση εφαρμογών που υποστηρίζουν βίντεο κλήσεις όπως το  Viber και το Facetime. 

Επισκεπτήριο

Το επισκεπτήριο στην κατασκήνωσης μας είναι κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 20:00. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν υπάρχει επισκεπτήριο.

Η είσοδος των γονέων στην περιοχή διαμονής (χώρους των βαγονιών) των κατασκηνωτών δεν επιτρέπεται για λόγους σεβασμού στην ιδιωτικότητα του κάθε κατασκηνωτή/τρια και για την αρμονική λειτουργία του προγράμματος.

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν στην κατασκήνωση είτε με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο, είτε με λεωφορείο της κατασκήνωσης. Η μεταφορά των παιδιών, από και προς την κατασκήνωση, γίνεται με σύγχρονα λεωφορεία και συνοδούς από όλες τις πόλεις. Στο τόπο αναχώρησης και επιστροφής βρίσκονται εκπρόσωποι της κατασκήνωσης μας οι οποίοι επιμελούνται την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση όλων των κατασκηνωτών και είναι στη διάθεση σας να απαντήσουν οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα δρομολόγια από κάθε περιοχή, αλλά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος σας για να έρθει το παιδί σας στην κατασκήνωση με λεωφορείο, τηλεφωνήστε μας.

Η κατασκήνωση είναι πλήρως περιφραγμένη και διαθέτει 24ωρη φύλαξη.

Στην κατασκήνωση υπάρχουν πιστοποιημένοι ναυαγοσώστες, βοηθητικό προσωπικό και ειδικός εξοπλισμός (σανίδες, σωσίβια κλπ).

Πισίνα

Η πισίνα ανοίγει τις πόρτες της με βάση την ηλικία των παιδιών. Οι μικρότερες ηλικίες απολαμβάνουν την βουτιά τους στο ρηχό κομμάτι της πισίνας. Οι ναυαγοσώστες πραγματοποιούν καθημερινά ακαδημίες κολύμβησης στις οποίες τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο τους μπορούν αν μάθουν κολύμπι και τεχνικές κολύμβησης.

Θάλασσα

Στη θάλασσα πραγματοποιείται από τους ομαδάρχες κλοιός σε σημείο όπου τα παιδιά μπορούν να πατάνε, εμποδίζοντας τα να κολυμπήσουν προς τα βαθιά. Στην ακτή υπάρχουν ναυαγοσώστες οι οποίοι επιβλέπουν το κολύμπι των κατασκηνωτών από διαφορετικά σημεία, ενώ ένας βρίσκεται ψηλά στον πύργο του ναυαγοσώστη για μία συνολική εικόνα. Τα παιδιά που δεν θέλουν να κολυμπήσουν άλλο μπορούν να ξεκουραστούν στα σκίαστρα μας, περιμένοντας την ομάδα τους να ολοκληρώσει το θαλάσσιο μπάνιο τους.

Κάνοντας την κράτηση της θέσης σας στην κατασκήνωση σας ζητείται να συμπληρώσετε το ιατρικό δελτίο του παιδιού σας.

Το ιατρικό δελτίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Μέσω των ιατρικών δελτίων, ο γιατρός της κατασκήνωσης έχει άμεση πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό κάθε παιδιού και σαφή επίγνωση των παρατηρήσεων που τυχόν έχουν προσθέσει οι γονείς.

Εάν το παιδί σας ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, είτε είναι μικρής είτε μεγαλύτερης ηλικίας , θα πρέπει να παραδώσει τα φάρμακα του στο Ιατρείο. Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να παραδοθούν τα φάρμακα αφορούν την ασφάλεια όλων των κατασκηνωτών που διαμένουν μαζί με το παιδί που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, για την ασφαλή διατήρηση και συντήρηση των φαρμάκων σε ιδανικό για αυτά περιβάλλον (το Ιατρείο μας είναι πλήρως εξοπλισμένο), αλλά και καθώς με αυτό τον τρόπο οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό μας προσωπικό θα φροντίσουν να τηρείται η φαρμακευτική αγωγή, υπενθυμίζοντας στο παιδί τις ώρες. Φυσικά μπορείτε να διατηρείτε τηλεφωνική επαφή με τους γιατρούς της κατασκήνωσής μας, ενώ θα ενημερώνεστε και από τους Υπαρχηγούς μας για την πορεία του παιδιού σας.

Κάθε ιδιαιτερότητα και διατροφική συνήθεια είναι απόλυτα σεβαστή από την κατασκήνωση είτε πρόκειται για ιατρικούς, θρησκευτικούς λόγους ή απλά λόγους πεποίθησης και επιλογής. Παρακαλούμε πολύ, ενημερώστε μας για κάθε ιδιαιτερότητα που πιστεύετε πως πρέπει να αναφερθεί. Μπορείτε να το προσθέσετε το στο Ιατρικό Δελτίο κατά τη συμπλήρωση της κράτησης της θέσης σας ή ενημερώστε κατ ’ιδίαν τους Υπαρχηγούς μας στην κατασκήνωση κατά την άφιξη σας. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για τη διατροφή των παιδιών στην κατασκήνωση στο Μενου.

Η έξοδος στα επισκεπτήρια όπως επίσης και η αποχώρηση των παιδιών από την κατασκήνωση γίνεται μόνο από τους γονείς ή κηδεμόνες με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή από τρίτους με θεωρημένη επικυρωμένη εξουσιοδότηση από αστυνομική αρχή και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού.

Τα στελέχη της κατασκήνωσης επιλέγονται προσεκτικά μέσα από διαδικασίες προσωπικών συνεντεύξεων και αιτήσεων. Επιπλέον, η κατασκήνωση πραγματοποιεί σεμινάρια για τους νέους ομαδάρχες/ισσες, ενώ παράλληλα έχει μια μεγάλη δεξαμενή στελεχών η οποία προκύπτει από την Σχολή Στελεχών.

Ο ομαδάρχης/ισσα είναι ο άνθρωπος που είναι όλο το 24ωρο μαζί με τους κατασκηνωτές. Κοιμάται με τους κατασκηνωτές, τρώει μαζί τους, τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν και τους βοηθά στο να προσαρμοστούν στην κατασκήνωση και να ενταχθούν στην ομάδα.

Ο Κοινοτάρχης/ισσα είναι υπεύθυνος/η για 6 βαγόνια. Είναι ο άνθρωπος που υποστηρίζει τους ομαδάρχες και συντονίζει το καθημερινό πρόγραμμα, επιβλέπει τη σωστή λειτουργία του και επικοινωνεί με το Αρχηγείο.

Οι Υπαρχηγοί είναι έμπειρα στελέχη της κατασκήνωσης που είναι κοντά στους κατασκηνωτές αλλά και τους γονείς! Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε επαφή με τους γονείς και είναι στη διάθεση τους να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει ή να συζητήσουν τον οποιοδήποτε προβληματισμό που μπορεί να έχουν.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;

Μη διστάσετε να μας καλέσετε για οποιαδήποτε απορία έχετε για την κατασκήνωση και τη λειτουργίας της. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε.