Τα καλοκαίρια είναι μια περίοδος χαλάρωσης για κάθε παιδί, ενώ οι υποχρεώσεις για τους γονείς δεν σταματούν ποτέ. Έτσι, το παιδί καταλήγει να έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο και να πρέπει να απασχοληθεί δημιουργικά, χωρίς οι γονείς του να έχουν τον αντίστοιχο χρόνο. Και εδώ έρχεται το ερώτημα που βασανίζει αρκετούς γονείς: “Είναι η καλύτερη λύση για το παιδί μου η κατασκήνωση;”. Η Τσαφ Τσουφ είναι εδώ για να δώσει όλες τις απαντήσεις που ψάχνει ο γονιός!

Σε ποια ηλικία πηγαίνει το παιδί κατασκήνωση;

Η καταλληλότερη ηλικία για να πάει πρώτη φορά κάποιο παιδί σε κατασκήνωση είναι περίπου 6-7 χρονών, καθώς τότε έχει αναπτυχθεί η κοινωνική του συνείδηση μέσα από το σχολικό περιβάλλον. Δηλαδή, το παιδί έχει ήδη μάθει να συμπεριφέρεται ως μέλος ενός συνόλου και να υπακούει σε κανόνες.

Τι θα κερδίσει το παιδί μου από την κατασκήνωση;

Τα οφέλη του να πάει ένα παιδί το καλοκαίρι σε κατασκήνωση είναι αμέτρητα. Αρχικά, αποχωρίζεται από την “ασφάλεια” του μπαμπά και της μαμάς και έως έναν βαθμό αυτονομείται. Μαθαίνει να ‘’δρα’’ και να κινείται μόνο του για να αυτοεξυπηρετείται. Αποκτά πειθαρχία, υπευθυνότητα και υποχρεώσεις μέσα από την εμπειρία του στην παιδική κατασκήνωση.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι το παιδί κοινωνικοποιείται, γνωρίζει καινούριους φίλους και διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες μέσα από παιχνίδια γνώσεων. Μαθαίνει να συμμορφώνεται σε κοινούς κανόνες, κανόνες που έχουν καμία σχέση με την προσαρμοστικότητά του σε ένα καινούργιο περιβάλλον.

Μέσω των εμπειριών που προσφέρει η κατασκήνωση, δέχεται καινούρια ερεθίσματα και ανακαλύπτει ευκολότερα τον εαυτό του. Του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει νέες δεξιότητες και να εφαρμόσει ικανότητες που ήδη έχει αποκτήσει. Το παιδί περνά τον χρόνο του δημιουργικά, συμμετέχοντας σε πολλές δραστηριότητες, διασκεδάζοντας και αποκτώντας νέες γνώσεις.

Στην παιδική κατασκήνωση ”Τσαφ-Τσουφ” φροντίζουμε το παιδί σας να αποκομίσει τις πιο ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις που θα το συντροφεύουν για μια ζωή. Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων στοχεύουμε στο να γαλουχήσουμε το κάθε παιδί σε αρετές όπως είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, το πνεύμα ομαδικότητας και η υπευθυνότητα.

Κι αν το παιδί μου είναι διστακτικό;

Ενώ στην αρχή το παιδί είναι ενθουσιασμένο, είναι λογικό να εφανιστούν αμφιβολίες λίγες στιγμές πριν την αναχώρηση. Γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο οι γονείς να βοηθήσουν το παιδί να κάνει το πρώτο βήμα για να το τολμήσει και να του λύσουν όλες τις απορίες. Δεν πρέπει να αισθανθεί μόνο του ή παραμελημένο αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να του δοθεί η ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα για να ξεφύγει από την συνηθισμένη ρουτίνα του σπιτιού

Η παραμονή σε μία κατασκήνωση δεν είναι απλά μία διαμονή. Διαμορφώνει την προσωπικότητά του ατόμου σε σημαντικό βαθμό και βοηθάει την ανάπτυξη σε πολλούς τομείς της ζωής, ενώ η εμπειρία συντροφεύει το παιδί όλη του την ζωή. Μην το σκέφτεστε άλλο, συμπληρώστε την αίτηση και κάντε στο παιδί σας το δώρο της κατασκήνωσης.

Recommended Posts