Τευχοσ 1 - 07/07/2021

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ

Πρωταθλημα

Χρόνια τώρα το πρωτάθλημα της Τσαφ-Τσουφ προσφέρει στους κατασκηνωτές όλων των ηλικιών την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν μαζικό “αγώνα” με στόχο τη νίκη! Έναν αγώνα όμως στον οποίον πρωτοστατούν η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός στην ατομικότητα του κάθε παιδιού και η κατανόηση απέναντι σε καθετί διαφορετικό. Ένα πρωτάθλημα που κάθε χρόνο αλλάζει χρώμα και χαρακτήρα για να ενώσει παιδιά και στελέχη κάτω από μία θεματική ομπρέλα.

Το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, ξεκινάει με ένα ταξίδι στην Αφρική. Ο καύσωνας δεν εμποδίζει το Tsafrica Express να περάσει από όλες τις χώρες. Με επιβάτες τις κοινότητες ,το ταχύτερο τρένο στον κόσμο αναχωρεί. Στόχος είναι οι κατασκηνωτές να μαζέψουν εισιτήρια μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες ώστε να προσφέρουν στις κοινότητες τους τα χιλιόμετρα που θα σημαίνουν το μακρύτερο ταξίδι στην τσαφτσουφική περίοδο. Το βραβείο για τους μοναδικούς ταξιδιώτες περιμένει…. 

Ποια είναι τα ονόματα των κοινοτήτων και που μπορείτε να τις βρείτε! 

4αρια διπλά-> Κόκο Μπόνγκο 

4αρια μονά-> Γκαμπόν- Γκαβέ

3αρια διπλά-> Σσσωραία Λεώνε 

3αρια μονά-> Αφρικαφέ

5αρια-> Τσακαϊρο 

6αρια-> Μαλόκο

processed

TIKTOK CHALLENGE

Ακολούθησε την αγαπημένη σου κατασκήνωση στο TikTok και κάνε και εσύ το #lelerechallenge. Αν είσαι πραγματικό τσαφτσουφάκι, ξέρεις να το χορεύεις!


[gif πατηστε εδω χαρακτηρηστικο του τευχους]

7b6482cf06d39fe6362f27aa9dd17aea 1
ballot box 32384 960 720

Κατασκηνωτικές εκλογές 2021

Χθες Τρίτη 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία των τσαφ-τσουφικών εκλογών στην όμορφη μας κατασκήνωση! Οι κατασκηνωτές και οι κατασκηνώτριες που θέλησαν να λάβουν μέρος, είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν προεκλογικό λόγο μέσω του Τσαφ-Τσουφικού ραδιοφώνου και να πείσουν τους ψηφοφόρους για τις ικανότητες τους. Η θέση για την οποία πάλεψε κάθε τσαφ-τσουφακι, ήταν αυτή του πρωθυπουργού! Γρήγορα κυκλοφόρησαν φήμες πως τα τσαφ-τσουφάκια θα άκουγαν προσεχτικά κάθε υποψήφιο και πως η επόμενη μέρα θα ήταν πολύ δύσκολη, καθώς η ψηφοφορία θα γινόταν με πολύ αυστηρά κριτήρια! Η εκλογική διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία με αποτέλεσμα ο νέος πρωθυπουργός της κατασκήνωσης να είναι ο κατασκηνωτής Κασιτερίδης Λουκάς με 23%. Ακολουθούν οι Πρέπας Φώτης με 21%, Σαλονικίδης Παναγιώτης με 17%, Τσαρουχίδης Αβραάμ με 11%, Ιμανιμίδης Μαρίνος με 9% και Τσακιρίδης Νικόλαος 7%.

Kατι καινουργιο στην τσαφ-τσουφ

Η Ομάδα Εικαστικών/Βεστιαρίου επιχείρησε να φέρει στο φως τα πολλά βιβλία της κατασκήνωσης δημιουργώντας μία παιδική δανειστική βιβλιοθήκη για να ταξιδέψει κάθε τσαφ-τσουφάκι να ξεκινήσει τη πρώτη τσαφ-τσουφική βιβλιοθήκη! Αξιοσημείωτο είναι πως τούτη η βιβλιοθήκη γέμισε με βιβλία από την προσωπική βιβλιοθήκη κάθε παιδιού. Αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με το σκεπτικό κάθε τσαφ-τσουφάκι να έχει την δυνατότητα να αφήσει ένα βιβλίο το οποίο θα διαβάσουν και άλλα παιδιά και στο πολύ μακρινό μέλλον, όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, να το ξαναδιαβάσει ως ομαδάρχης στους μικρούς (ή και μεγάλους) κατασκηνωτές του. Η δανειστική βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για κάθε τσαφ-τσουφάκι και στέλεχος που αγαπάει το βιβλίο καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του Βεστιαρίου (10:00-15:00 και 18:00-20:00) Τέλος όποιος θα ήθελε να στηρίξει αυτό το εγχείρημα και να μεγαλώσει τη βιβλιοθήκη, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος!

processed 1
214819222 1183908428794553 7144654933570949887 n 1

Τα ενδο τσαφ-τσουφικα

Γνωστό στέλεχος πρώην ψυχαγωγός και νυν υπαρχηγός αναζητάει καινούργιο πόστο στην κατασκήνωση. Οι φήμες για τη μεταφορά του στη γραμματεία δίνουν και παίρνουν το τελευταίο τριήμερο…

Φήμες λένε ότι… κοινοτάρχης  κοιμήθηκε την ώρα της υπηρεσίας.

Μάλωσαν οι κοινοτάρχες Ζωζέ και Βαγγέλης, τι θα γίνει τώρα; Ακούγεται πολύ έντονα ότι θα δούμε περισσότερα στο πρώτο δελτίο ειδήσεων.

Κουτσομπολιό…. Σήμερα την ώρα της παραλίας  επιτέθηκαν με μπάλα στην κοινοτάρχησα Χρυσάννα.

Φήμες λένε πως μια ολόκληρη κοινότητα ετοιμάζει κοινή συμμετοχή για την βραδιά ταλέντων. Θα χωρέσουν άραγε στο θεατράκι;